Meest recente berichten

Kinderen gaan voor wereldrecord programmeren

cropped-coding-kid.pngDit zouden wij in België ook moeten doen. Een ambitieus doel om naartoe te werken.

AMSTERDAM – Ruim 10.000 Nederlandse schoolkinderen doen vrijdag 14 oktober 2016 een gooi naar het wereldrecord programmeren. Ze volgen met zijn allen tegelijk door het hele land lessen in het programmeren van computers. Zo’n zeshonderd gastdocenten hebben zich vrijwillig opgegeven om de kinderen uit groep 7 en 8 nieuwe „digitale vaardigheden” bij te brengen.

Ook prins Constantijn doet mee. Hij sluit zich in de openbare bibliotheek van Amsterdam aan bij een programmeerles. Zowel de recordpoging als de zogenoemde Europese Codeweek waar die de aftrap van vormt, komt uit de koker van voormalig eurocommissaris Neelie Kroes. Zij voerde van 2010 tot en met 2014 de scepter over de digitale agenda van de EU.

„Banen van nu bestaan in de toekomst niet meer en er komt steeds meer behoefte aan technische expertises”, verklaart de stichting CodeUur, die de recordpoging organiseert. „Kinderen worden daar nu nog onvoldoende voor opgeleid. Ze beschikken daarom vaak niet over de technische vaardigheden die ze nodig hebben voor de banen van de toekomst, of voor banen die een softwarecomponent bevatten.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/26812769/__Wereldrecord_programmeren__.html